Contacteer ons

De visie
van Alain Schellinckx.

Het analoge tijdperk: voor sommigen al een eeuw geleden, voor anderen (zoals ik) een nostalgische periode. Een tijd waarin ik in mijn eigen donkere kamer zelf filmrollen ontwikkelde, steeds vergezeld door mijn camera. Een tijd waaraan ik een grote liefde voor zwart-witfotografie heb overgehouden. Een tijd waarin momenten vastleggen met mijn lens mijn favoriete hobby was. En dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven.

Over Alain

Van hobbyfotograaf naar professional

Om den brode werkte ik in de luchtvaartsector, waarvan een lange periode als logistieker bij Brussels Airlines. Een job waar ik mijn passie voor reizen heb ontwikkeld en waar ik plezier haalde uit indrukken vast te leggen met mijn fototoestel. En daar begon mijn fotografiemicrobe meer en meer te kriebelen, tot ik op een dag besloot om op vrijwillige basis de firma te verlaten.

In mijn achterhoofd wist ik het al lang: ik wil mijn passie gaan uitwerken op professioneel vlak. Zo volgde ik een dagopleiding Fotografie bij Syntra in Gent om mijn skills te optimaliseren en waar ik ’architectuur’ koos als onderwerp voor mijn eindwerk. Een onderwerp dat me enorm boeit. De hoeveelheid creativiteit die je erin kwijt kunt, daar doe ik het voor.

Compositas, een veelzeggende naam

En zo werd ‘Compositas’ vastgelegd. De naam weerspiegelt dan ook wie ik ben. Enerzijds letterlijk, want een oplettende kijker zou al gezien hebben dat mijn initialen verwerkt zijn in de naam. Anderzijds komt het woord compositas van het Latijn ’compositus’, wat letterlijk ’samengesteld’ betekent. Want fotograferen is voor mij het samenstellen van emoties en schoonheid en deze vastleggen tot een beeld dat bijblijft. Voor eeuwig.

Ik sta nog steeds versteld van hoe uitdagend, maar ook bevredigend, het is om iemands persoonlijkheid vast te leggen op beeld. Of om het karakter van een gebouw te vertalen naar een beeld. Of hoe sfeervol je een beeld van een landschap kunt maken via een simpele lens. Een fascinatie die ik zeer graag met anderen deel. Of het nu gaat over een portret, een landschap of een herinnering.

Compositas Aalst
Compositas Aalst